Meditatie Beetsterzwaag

Verlang je naar een moment voor jezelf? Wil je loskomen van zorgen, ideeën, angsten of ergernissen die je zich vaak herhalen? Dan is mediteren wellicht iets voor jou!

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving. Meditatie brengt je tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard. Daarbij heeft meditatie een groot aantal gezondheidsvoordelen. Meditatie vermindert stresshormonen in je lichaam. Je bloeddruk verlaagt en je lichaam kalmeert en herstelt zich.

Aanbod
Mijn collega Sujani Fijma en ik, bieden verschillende meditatie vormen die we graag laagdrempelig aanbieden.  De vormen zijn vipassana, geleide en actieve meditatie. Vipassana betekent letterlijk” de dingen zien zoals ze werkelijk zijn”.  Een manier van aandacht hebben voor wat er leeft binnen in jou. Adembewustzijn en lichamelijke, mentale en emotionele gewaarwordingen zijn manieren van zelfobservatie die kunnen leiden tot zelfinzicht. In deze meditatie wordt zowel zittend als lopend uitgevoerd.
Geleide meditatie is een vorm waarbij je bij zit of ligt en luister naar een verhaal, muziek of geluid. Je wordt meegenomen in een verhaal waarin jij de hoofdrol speelt. De zintuigen worden geprikkeld en je blijft gewaar van je lichaam en gedachten.
De actieve meditatie die we verzorgen zijn afkomstig van Osho. Een spiritueel leraar uit de jaren ’70. Deze manier van mediteren is bedoeld om patronen te doorbreken in jezelf en je lichaam eerst in actie te brengen voordat je gewaar kunt zijn in je geest.

Meditatie brengt rust in je hoofd en ruimte in je hart. Je ontdekt meer in jezelf door aandacht te hebben voor wat er werkelijk is.

Nieuwsgierig? Meld je dan aan.

Verder informatie
Locatie: ’t Klaverbled aan de Vlaslaan 11 in Beetsterzwaag.
Aanvang inloop vanaf 20 uur. De les begint 20:15 uur en duurt uiterlijk tot 21:30 uur.
Kosten: 28 euro (4 avonden)
Data: donderdag 26 april, 24 mei, 7 en 21 juni 2018.
Het is ook mogelijk losse lessen te volgen. Dan betaal je 7 euro per keer.
Mee te nemen: warme sokken of sloffen en een meditatie kussen of bankje als je die hebt.

Voor meer informatie, neem gerust contact op.
We hopen je te ontmoeten!

Alberta van der Heide meer over mij
Sujani Fijma www.thuiskomeninjezelf.net