ScholenYoga

 “Na inspanning komt ontspanning”

ScholenYoga is een manier om op school na de nodige inspanning wat ontspanning te Pagina-voorscholengeven. Het is bewezen dat een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning nodig is om goed te leren. Naar school gaan, prestaties leveren kan soms de nodige stress geven. Om dit te verminderen bij kinderen en jongeren, biedt yoga uitkomst.

Stress bij leerlingen is te herkennen aan buikpijn klachten, vermoeidheid, hoofdpijn, huilerig, onzekere gevoelens van niet kunnen en verwarring.

Yoga heeft een positief effect op drie gebieden: gedrag, gezondheid en sociaal emotionele gesteldheid. Tijdens ScholenYoga lessen krijgen de leerlingen tools om rust te vinden, zodat ze beter bij zichzelf blijven en eigen keuzes kunnen maken. Ook draagt ontspanning bij aan het versterken van vertrouwen in eigen kracht en talent.
ScholenYoga is voor basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Leuke reacties van leerlingen OBS de Wiksel uit Houtigehage:
Yoga Wiksel 2
Aanbod ScholenYoga

  • Yoga kennismakingslessen

Een yoga kennismakingsles zijn onder schooltijd en bestemd voor de hele groep.
U kunt deze les doen in plaats van een gymles. Voorwaarde is dat de leerkracht aanwezig is bij de les en actief meedoet. De kosten per les zijn verschillend. Neem contact op met Like Yoga over de mogelijkheden.

combiIets voor uw school? Meld u aan! Na aanmelding neemt Like Yoga contact met u op over de te geven les bij u op school. Goed om te weten is dat Like Yoga samenwerkt met sportbedrijven die voor een gereduceerd tarief yoga lessen aanbieden zoals:  Sportbedrijf Drachten en Sport Fryslan.

  • Sport- oriëntatie keuze lessen (SOK)
    Yoga als nieuw te proberen sport voor vierdejaars leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Weet dat het Singelland in Drachten u al is voorgegaan. Interesse? Klik hier.
  • Thema workshops voor bijv. een sportdag of andere dag dat in teken staat van sport en gezondheid. Belangstelling? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

ScholenYoga heeft als doel een bijdrage te leveren aan een gezond werk-en leefklimaat voor leerlingen op scholen. 

Logo-met-paarse-rand