JongerenYoga

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en lijkt Yoga je wat? Dan is Like Yoga JongerenYoga er voor jou!

Pagina-jongeren-liggend

Heb je last van een gespannen gevoel? Voel je je soms wat onzeker over wie je bent? Ben je snel afgeleid? Vind je het lastig om voor jezelf te kiezen? Zoek je een sport zonder het gevoel te moeten presteren? Voor al deze vragen biedt yoga een antwoord.

Yoga is een relaxte en uitdagende sport dat goed is voor je body en mind. Door yoga krijg je balans, kracht en zelfvertrouwen!

Een Like Yoga les bestaat uit een warming-up, het doen van uitdagende fysieke houdingen die goed zijn voor de lenigheid en spierkracht van je lijf, oefeningen die je helpen om goed te kunnen concentreren en te ademen. Ademtechnieken helpen je je gedachten in je hoofd rustig te maken en spanningen in je lijf los te laten.  Na het doen van al deze oefeningen eindigt de les met een eindontspanning. Je ligt op je rug lekker uit te rusten luisteren naar muziek of een verhaal.
Elke les bestaat uit een universeel thema, bijv. balans, uniek zijn, kracht, liefde, zelfvertrouwen, inzicht en vreugde. 

Like Yoga werkt met kleine groepen van max. 10 personen waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. Zin in een proeflesMeld je aan

Onderzoek toont aan dat yoga een positief effect heeft op:

  • Gedrag: verhoogt de concentratie, intelligentie, creativiteit, leerprestaties en geheugen;
  • Gezondheid: vermindert stress en angst waardoor de weerstand verbetert.
    Door rust verlaagt de bloeddruk en ontspannen de spieren.

    Het maakt het lichaam sterk en soepel, bevordert de groei en de ontwikkeling;
  • Emotionele gesteldheid: versterkt zelfvertrouwen, sociale omgang en tevredenheid.

Like Yoga gebruikt de principes vanuit de Hatha yoga. Dit is een oeroude yoga vorm dat vooral gaat om fysieke beheersing en ademhalingstechnieken. Meer weten over de historie van Yoga?

   Logo-met-paarse-rand